Zakelijk leiden

Ik verricht de zakelijke leiding van muziekgezelschappen (vooral op het gebied van klassieke muziek) en andere organisaties. Deze werkzaamheden kunnen fundraising omvatten, maar ook andere beheersaspecten. De werkzaamheden komen steeds tot stand in samenspraak met de artistieke leiding, de productionele leiding en het bestuur.

Uitgangspunt: een startbedrag voor inlezen, verkenning en een eerste analyse. De ervaring leert dat dit bedrag binnen ca € 1.000 blijft. Daarna een verdere afspraak over het honorarium. Ik werk graag op basis van no cure – no pay omdat dat voor alle partijen helder is en vooral risicobeperkend is. Maar andere constructies zijn uiteraard bespreekbaar.

Ik verricht(te) zakelijk leiderschappen voor het Margaretha Consort (2016-2017), het Nederlands Koor Festival, (2010-1 september 2016) het Festival Hoorn-Oude Muziek Nu (sinds 1 maart 2015), het Andriessen / De Klerk Festival 2017 (augustus 2015-november 2017), de Stichting Kunstenaarsverzet 1942-1945 (incidenteel) en de Stichting Pierre Boulez (incidenteel). Recent kwamen daar het Hollands Collectief, vrouwenkoor Lux Vocaal Ensemble en de Stichting De Nije Symfony bij.
Zie voor een actueel overzicht mijn cv op deze website.

Heeft u belangstelling voor mijn werk als zakelijk leider? Neem dan contact met me op.

Terug naar Home >