Infobijeenkomst WCG 2020 Vlaanderen

World Choir Games 2020 in Antwerpen en Gent, 5 – 15 juli 2020

Informatiebijeenkomst voor Nederlandse koren
zaterdag 2 februari 2019, Akoesticum Ede, 14.00 – 17.00 uur
Deelname gratis
Ga hier direct naar het aanmeldingsformulier

English version >

De World Choir Games zijn een internationaal koorevenement van INTERKULTUR en worden in 2020 in Vlaanderen georganiseerd op initiatief van Event Flanders, een samenwerkingsverband van Toerisme Vlaanderen, het departement Cultuur, Jeugd en Media en het Departement Buitenlandse Zaken, in samenwerking met de stad Antwerpen, de stad Gent en Koor&Stem vzw.

Het motto is ‘Singing together brings nations together’. Deelnemen is belangrijker dan winnen en daarom zijn de Games geschikt voor alle soorten koren op ieder niveau. Koren kunnen deelnemen aan tal van activiteiten, al of niet met beoordeling. De World Choir Games vormen een bruisend koorfeest voor iedereen, ook voor degenen die niet vanzelfsprekend met koorzang in aanraking komen!

Extra aantrekkelijk voor Nederlandse koren!
De World Choir Games 2020 vinden van 5 – 15 juli 2020 plaats in Antwerpen en Gent (B) en worden georganiseerd door de Vlaamse Koororganisatie Koor&Stem in samenwerking met Interkultur en tal van andere partners. De editie 2020 belooft dankzij de inzet van de Vlamingen een groots evenement te worden. Voor Nederlandse koren zijn de Games 2020 extra aantrekkelijk omdat ze dichtbij plaatsvinden en deelname daardoor minder kosten met zich meebrengt.

De Nederlandse koorwereld was in 2018 tijdens de Games in Zuid-Afrika vertegenwoordigd door Dekoor Close Harmony (zie rechterkolom). Het koor leeft, zo vertelde de voorzitter van Dekoor, ‘nog steeds in een roes’ na dit fantastische evenement. Andere Nederlandse koren hebben nu de kans om die roes ook te beleven door mee te doen aan de World Choir Games 2020 in Antwerpen en Gent.

Informatiebijeenkomst voor Nederlandse koren
Op zaterdagmiddag 2 februari 2019 vindt van 14.00 – 17.00 uur in Akoesticum in Ede een informatiebijeenkomst plaats voor iedereen (besturen, dirigenten, componisten, zangers) die wil deelnemen aan de WCG2020. Directeur Koenraad De Meulder zal de plannen voor de Games 2020 toelichten en ook Interkultur vertelt over dit evenement.

Aanmelding informatiebijeenkomst
Aanmelding voor de informatiebijeenkomst op zaterdag 2 februari in Akoesticum Ede (14.00 – 17.00 uur) is noodzakelijk. Deelname is gratis. Na aanmelding ontvangt u tijdig het definitieve programma en een routebeschrijving.

Meld je hier aan voor de informatiebijeenkomst over de Games op zaterdagmiddag 2 februari 2019 in Akoesticum in Ede. Na aanmelding ontvang je een bevestiging en tijdig de definitieve uitnodiging.
Voor vragen en informatie over de bijeenkomst op zaterdag 2 februari: e-mail wcg2020infonl@ademamusica.nl of bel +31 (0)6 2184 3943 (Hilbrand Adema).

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Koor&Stem en Interkultur en wordt ondersteund door AdemaMusica.
Ga hier naar de website van de World Choir Games 2020 Vlaanderen.

Naar boven >
Home >